RMN cerebral, orbita, ureche interna, hipofiza, san, nervi cranieni, vase cerebrale, coloana cervicala, gat – parti moi, gat – vase mari, coloana toracala, aorta toracala, mediastin, plaman, coloana lombara, abdomen, aorta abdominala si mari ramuri, pelvis, colangiopancreatografie, uroRMN, prostata, articulatie umar, cot, articulatie mana, articulatie sacroiliaca, articulatie coxofemurale, genunchi, articulatie glezna, picior, scrot, parti moi membru superior (brat – antebrat), parti moi membru inferior (coapsa –
gamba), angioRm vase membre, RMN

INFORMATII

Pentru o investigatie cu regim compensat va rugam sa veniti cu documentele necesare, mai multe informatii aici.- Va rugam sa luati la cunostinta si regulile pe care trebuie sa le urmati in cadrul clinicii noastre, (detalii aici), deoarece veti fi nevoit sa semnati o Declaratie de Acord, fie ca urmati sau renuntati la investigatia imagistica

Votati in formularele de satisactie client (link formular). Ajutati-ne sa ne mentinem un standard ridicat de profesionalism!

Intrebari frecvente despre investigatiile de Imagistica Medicala

Este dureroasă investigaţia IRM?

Nu, investigaţia în sine nu este deloc dureroasă.  Singurul lucru pe care îl va avea de făcut pacientul pe parcursul efectuării acestei investigații este să stea nemişcat. Poate consitui o problemă pentru pacienții care suferă de claustrofobie sau au alte probleme de sănătate care nu le permite sa stea nemișcați. De asemenea, este posibil ca investigaţiile care necesită administrarea de substanţă de contrast să cauzeze o uşoară şi temporară senzaţie de disconfort în momentul administrării injecţiei.

Este necesar să intru cu tot corpul în interiorul aparatului IRM?

În funcție de ce segment urmează să fie investigat, este posibil să intrați cu tot corpul în interiorul aparatului. În cazul efectuării segmentelor cap, gât, coloană, partea superioară a corpului sau întregul corp, pacientul trebuie să fie plasat în interiorul magnetului.

Pot efectua investigația IRM chiar dacă am plombe dentare metalice? Îmi vor fi afectate ?

Aparatul de rezonanță magnetică pe care îl avem în cadrul MedImagistic Plus nu dă artefacte din cauza metalelor  așa că nu numai că puteți efectua această investigație fără riscuri, dar și rezultatele vor avea o calitate foarte bună. Metalul din consistenţa majorităţii plombelor dentare  nu este afectat de câmpul magnetic al aparatului IRM.

Cât durează investigaţia IRM?

Centrul MedImagistic Plus oferă o gamă variată de investigaţii imagistice de rezonanţă magnetică. În funcţie de tipul celei recomandate pentru dumneavoastră, durata procedurii poate varia între 15 şi 45 minute. Vă rugăm să adresaţi eventualele întrebări sau nelămuriri legate de acest aspect operatorului IRM, înainte de investigaţie.

Cum se pot obţine copii ale filmelor?

Puteți solicita copii ale cd-ului cu rezultatul investigației dvs sau după interpretarea acesteia completând o cerere scrisă în acest sens.

Am nevoie de trimitere pentru a efectua investigaţia?

Da. Este nevoie să știm exact ce segment necesită această investigație, iar medicul specialist care solicită acest lucru poate face unele observaţii suplimentare asupra bolii.

Pot să mă mişc în timpul investigaţiei IRM?

În timpul investigației nu aveți voie să vă mișcați. După ce pacientul este poziționat pe masă, acesta este rugat să nu se mişte. În timpul unor investigaţii cum sunt cele ale segmentelor torace sau abdomen, vi se va spune să vă ţineţi respiraţia pentru scurt timp (10 – 20 secunde). Acest lucru elimină neclaritatea imaginilor cauzată de artefactele de mişcare.

Este necesară administrarea unei substanţe de contrast, indiferent ce segment trebuie investigat?

Administrarea sau nu a substanței de contrast este stabilită de medicul de imagistică. În funcție de aceasta  se pot reliefa sau distinge cu mai multă claritate anumite organe, vase sangvine ori ţesuturi pe imaginea obţinută. Substanţa de contrast scoate în evidenţă structura organelor sau a vaselor respective, în scopul unei mai bune diagnosticări a unei eventuale boli ori leziuni.

Pot să alăptez după administrarea substanţei de contrast?

Recomandarea specialistului este ca pacientele  care alăptează să aştepte 24 de ore de la administrarea substanţei de contrast înainte de a alăpta din nou. O altă sugestie ar fi mulgerea înainte de efectuarea investigaţiei IRM şi a păstrării laptelui pe durata celor 24 de ore.

Parteneri:
  • Casa de Asigurări de Sănătate Constanța
  • Spitalul Militar de Urgență “Dr. Al. Gafencu” – Constanța
  • Centrul Medical Medicover – Constanța
  • Iowemed Medical Center – Constanța